Moa Gustafsson Söndergaard

Mjuka gränser i hårda landskap - en skulpturvandring i Vombsjösänkan

Vid två tillfällen leder konstnären Moa Gustafsson Söndergaard en vandring längs Skåneleden i naturreservatet Knivsåsen-Borelund. Som utgångspunkt för nya perspektiv i samtal om naturupplevelser längs stigen presenterar Moa vid några stopp medhavda skulpturala verk hon har skapat med platsen och dess biotop som utgångspunkt.

 

Lördagen 10/9 kl 11.30-13.00

Lördagen 17/9 kl 11.30-13.00


Övriga upplysningar

Kostnadsfritt. Kläder efter väder. Ta gärna med frukt och något att dricka.

Max antal deltagare: 8

Anmäl via mail till: moagustafssonsondergaard@gmail.com

Samlingsplats

Samlingspunkt parkeringen bredvid busshållplatsen Knivsåsen

Express buss 8 från Malmö / Sjöbo

Lokal buss 160 från Lund /Sjöbo

Parkeringsplatsens adress: Högebjär 247 94 Torna-hällestad.

Vid frågor

moagustafssonsondergaard@gmail.com

Mjuka gränser i hårda landskap - en skulpturvandring i Vombsjösänkan: En fördjupning

I ARNA-projektet Växande historia bjuder konstnären Moa Gustafsson Söndergaards in till två skulpturvandringar längs Skåneleden. Moa har sedan maj utforskat leden runt Knivsåsen och dess otroliga mångfald av växtlighet, naturtyper och geologiska fenomen. Med dessa fältstudier som grund har Moa skapat flera verk som presenteras under den performativa promenaden.


Skulpturvandringen startar vid Knivsåsen busstation och tar oss ut i naturreservatet Knivsåsen-Borelund. I naturreservatet finns flera olika egenartade biotoper där specifika individer, växter och djur kan leva. Under promenaden kommer vi stanna på ett flertal utvalda platser. Där kommer Moa presentera medhavda skulpturala verk hon har skapat med platsen och dess biotop som utgångspunkt. Verken blir som spår av en biotop i förändring då Moa återbesökt platsen flera gånger under våren och sommaren 2022. Skulpturernas topografiska lager där varje del är i ständig förändring blir likt minnen av naturen som man i efterhand rekonstruerar och omformulerar.

Promenaden sker på till största delen efter Skåneleden och några avvikande stigar. Det blir en cirka 4,5km slinga i böljande terräng som räknas som mediumsvår, så barnvagn rekommenderas inte. Vi promenerar i lugn takt med pauser och vi kommer tillbaka till utgångspunkten.

Skupturvandringen är ett sätt att lyfta Vombsänkans otroliga naturskatt genom att ge rum och sammanhang för reflektion och vila medan vi tillsammans njuter av naturen både i dialog och i tystnad. Alla deltagare kommer få med sig en trycksak som minne.


Välkomna!

Moa Gustafsson Söndergaard

Moagustafssonsondergaard.se

https://www.instagram.com/boamoa/ARNA-projektet Växande historia

I ARNA-projektet Växande historia skapar elva konstnärer konsthändelser i Vombsjösänkan som möter publiken under Biosfärfestivalen 2022. I centrum för konsthändelserna står det konstnärliga berättandet och att skapa samtal om den växande historien omkring oss.

Biosfärfestivalen

Den 10-18 september 2022 firas Biosfärfestivalen i Vombsjösänkan. Se hela programmet på Biosfärkandidaturens hemsida  https://vombsjosankan.se/