Nicklas Hultman

Blomsterworkshop – att skapa med vad naturen erbjuder

En blomsterworkshop där allt material kommer från närområdet – vilda växter och närodlade blommor. Med en Kenzan som bas arbetar vi med vad säsongen erbjuder. Närodlade blommor kommer delvis att komma från @driveriet i Hammarlunda.

Lördagen 17/9 kl. 13.00

Övriga upplysningar

Aktiviteten är kostnadsfri.

Högsta antal deltagare är 10.
Biljetter släpps den 1/9.

Anmälan via mail till info@nicklas-h.se


Vid frågor

 Nicklas Hultman, info@nicklas-h.se

Plats

 The Norrmans, Häckeberga slott, 247 98 Genarp

Blomsterworkshop – att skapa med vad naturen erbjuder: En fördjupning

Detta är en intim blomsterworkshop där tio deltagare får möjlighet att arbeta både med växter från lokalt självplock och grönska från naturen vid Kärleksstigen i Sjöbo. Tanken är att deltagarna får upp ögonen både för den vackra och unika natur som finns i Vombsjösänkan och samtidigt använda sig av den när man skapar med ”nya” planterade blommor. Att endast använda sig av importerade blommor är inte hållbart för miljön och man glömmer ofta bort att titta på vad vi själva har i vår omgivning.


Upplägg:

Jag kommer först bygga upp en blomster-kreation och prata igenom hur man kan tänka när man använder det japanska redskapet Kenzan. Sedan får deltagarna själva skapa med varsin Kenzan som bas och de växter som finns tillhands. Jag kommer gå runt till var och en och tillsammans pratar vi om hur de olika kreationerna kan utvecklas. Vi kommer att se varandras arbete och inspireras att själva gå hem att fortsätta skapa.


Platsen vi kommer att befinna oss på är det visuellt maxade och historiska Häckeberga Slott som har återupplivats av @TheNorrmans.

Vill man kombinera sitt workshopdeltagande med övernattning på slottet så kan man boka rum här: https://www.hackebergaslott.se


Hela workshopen kommer att filmas och fotas - allt från blomsterinsamling till allas individuella arbete. Detta material kommer att sammanställas och bli ett avsnitt i serien ”DustyPink.Deco – Gardens”


Välkomna!
Nicklas Hultman
https://nicklas-h.com/
www.instagram.com/dustypink.deco/ARNA-projektet Växande historia

I ARNA-projektet Växande historia skapar elva konstnärer konsthändelser i Vombsjösänkan som möter publiken under Biosfärfestivalen 2022. I centrum för konsthändelserna står det konstnärliga berättandet och att skapa samtal om den växande historien omkring oss.

Biosfärfestivalen

Den 10-18 september 2022 firas Biosfärfestivalen i Vombsjösänkan. Se hela programmet på Biosfärkandidaturens hemsida  https://vombsjosankan.se/