miniMAFF

ARNA deltar 2022-23 i Erasmusprojektet miniMAFF. Under projekttiden får ungdomar i åldern 13–18 och deras ledare möjligheterna att mötas, utbyta erfarenheter och tankar runt frågor som berör natur, miljö och klimatförändringar. Projektet arbetar med olika kulturuttryck som foto, film, land art och korta texter.

miniMAFF-läger för ungdomar i Estland

Nästa resa inom miniMAFF blir under påsklovet, 1 - 6 april 2023. 
Under påsklovet 2023 höll föreningen som driver Matsalu Nature Film Festival ett toppenläger i Lihula för ungdomar från Sverige, Lettland och Estland.

Kulturhuset i Lihula

Läs artikeln på Film i Skåne om miniMAFF om lägret i Estland

Länk till artikeln

Foto: Avslutning på biograf Flora i Sjöbo. Fotograf: Carolina Falk, Film i Skåne
 
  • Bye, see you next time!
    Bye, see you next time!

MiniMAFF-deltagare från Estland och Lettland kom till Sjöbo för ett Filmläger den 19-20 januari

Den 19 och 20 januari var det då dags för den andra läger-träffen i projektet MiniMAFF, denna gång var det vi på ARNA höll i det och välkomnade ungdomar från Estland, Lettland och Sverige. Under två roliga men intensiva dagar så fokuserades det på film, natur och filmskapande i alla dess former, allt från hur man kan skapa och utveckla sina idéer med hjälp av Mind Maps och att filma och fotografera i skogen med hjälp av Tripods, drönare och mobilkameror till att klippa och redigera filmerna och skapa sina egna filmaffischer. Lägret avslutades med filmvisning på biografen Flora i Sjöbo.

Fikadags vid miniMAFF's film- och photoworkshop i Snogeholm

Filmaffischer som deltagarna i miniMAFF skapade på biografen Flora i Sjöbo


Filmaffischer på filmfestivalen MAFF i Lihula, Estland

ARNA-deltagare i miniMAFF reste till Matsalu Nature Film Festival i Estland 21-24 september 2022

Tre ungdomar från Vombsjösänkan reste tillsammans med två kulturarbetare från ARNA till Matsalu Nature Film Festival i Estland den 21-24 september 2022. Under filmfestivalen mötte vi andra deltagare i miniMAFF från Lettland och Estland, tog del av workshops och utställningar och såg fantastiska naturfilmer på den jättelika biografen i den lilla byn Lihula.

Inför resan till Estland tog ungdomarna från Vombsjösänkan fram fotomaterial tillsammans med konstnären Jasmine Cederqvist.


Om Erasmusprojektet miniMAFF

Huvudman för projektet miniMAFF är den ideella föreningen som driver Matsalu Nature Film Festival – MAFF i Estland. MAFF-festivalen är internationellt framstående och hålls varje år i slutet av september i det lilla samhället Lihula. Partners till MAFF är förutom ARNA i Sverige de kommunala kulturskolorna i Jekabpils i Lettland och Lihula i Estland. Under projekttiden sker tre resor för möten över gränserna. I september 2022 till Matsalu Nature Film Festival i Estland, i januari 2023 till Storkriket i Skåne och i april 2023 till ett läger i Lihula i Estland.


Tack för stöd till metodikutveckling för arbete tillsammans med ungdomarna från Skåne